Agenda en Nieuws

 

 

 

Cursus Tamboer-Majoor


Zaterdag 12 & 19 oktober 2019


14u tot 17u – Brugge

 

Een stijlvolle Tamboer-Majoor die je muziekkorps leidt is meer dan een visitekaartje vooraan je korps. Hij/zij is immers de eerste persoon die mensen te zien krijgen bij een uitstap op straat. Daarom vinden wij het belangrijk om jullie (hulp) Tamboer-Majoor de knepen van het vak aan te leren. Daarvoor engageerden wij een topper: Hans Moreels.

Hans Moreels is bijna 40 jaar lang Drum-Major van de Kon. Muziekkapel van de Marine. Hij leerde de stiel bij de Marine en de Grenadier Guards. Hij bezit ook de gave om beginneling zowel als gevorderden een meer dan interessante tweedaagse te geven. Met een rugzak vol tips & tricks trek je als Tamboer-Majoor terug naar je korps.

 

Wanneer? zaterdag 12 & 19 oktober 2019

Uur? 14u tot 17u

Locatie: SBS De Triangel, Diksmuidse Heerweg 159, 8200 Brugge

 

MEE TE BRENGEN:
Les 1: Tamboer-Majoor mace (stok)
Les 2: Tamboer-Majoor mace en volledig uniform

 

De deelnameprijs is vastgesteld op 10€ per persoon welke vooraf te storten is op rek. nr. BE78 0016 2936 6186 van Fedekam West.

 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar fedekamwvl@fedekam.com met vermelding van het aantal deelnemers en hun namen.

 

 

Project: Spotlicht op de majorettes!


Zaterdag 19 oktober 2019


14u30 – Brugge

 

 

 

Kon. Fedekam West is reeds 32 jaar de organisator van de Taptoe Brugge, de grootste outdoor taptoe van België. Op zaterdag 4 juli 2020 om 20u30 staat de 33ste editie op de kalender met show- & marchingbands uit binnen- & buitenland.

 

Omdat we de majorettes in West-Vlaanderen een warm hart toedragen starten we het project: Spotlicht op de majorettes op waar we een massed twirling band willen samenstellen die zal aantreden tijdens het programma van de Taptoe Brugge.

 

Alle majorettes uit West-Vlaanderen kunnen deelnemen aan dit project. Ze zullen door een externe lesgever en hun eigen coaches de show aangeleerd worden. Alle praktische schikkingen hiervoor zullen we toelichten en bespreken op een startbijeenkomst. Hierop zijn alle coaches en hoofdmajorettes uitgenodigd.

Wanneer? zaterdag 19 oktober 2019

Uur? 14u30

Locatie: SBS De Triangel, Diksmuidse Heerweg 159, 8200 Brugge

 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar fedekamwvl@fedekam.com met vermelding van het aantal deelnemers en hun namen.

 

Coaches die niet kunnen aanwezig zijn maar wel willen deelnemen met hun majorettes mogen eveneens een mail sturen naar fedekamwvl@fedekam.com met vermelding van hun contactgegevens en een inschatting van het aantal majorettes die zouden deelnemen.